Aktivnosti

31. 07. 2019.

Autor: NUNS

Donatorska akcija NUNSa: Novi nameštaj za kuću novinara Milana Jovanovića

Donatorska akcija NUNSa: Novi nameštaj za kuću novinara Milana Jovanovića

Danas je u obnovljenoj kući novinara Milana Jovanovića u Vrčinu, kod Grocke, montiran novi nameštaj koji je donirala kompanije "Forma ideale".

Donatorsku akciju organizovalo je Nezavisno udruženje novinara Srbije a do sada su se odazvale kompanije "Metalac" i "Forma ideale".

Prethodno, Fondacija "Slavko Ćuruvija" organizovala je akciju novčane pomoći za obnovu kuće izgorele u podmetnutom požaru u decembru prošle godine. Prilozima građana i organizacija prikupljena su sredstva za građevinsku obnovu kuće koja je pri kraju. Preostale su obnova fasade i pristupne terase i još neki radovi. 

Današnjem događaju pored članova porodice Jovanović prisustvovali su i predstavnici donatora, NUNSa, Fondacije "Slavko Ćuruvija", Misije OEBSa, kolege i prijatelji Milana Jovanovića. 

Porodična kuća novinara portala Žig info Milana Jovanovića kuća je izgorela u podmetnutom požaru u ranu zoru 12. decembra 2018. godine. 

Kao nalogodavac tog monstruoznog zločina optužen je tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, kao saučesnici terete se Vladimir Mihajlović i Igor Novaković, a kao izvršilac  Aleksandar Marinković.

Suđenje je u toku.

 

Sekretarijat NUNS-a                                                                                                                     

U Beogradu 31.07.2019.