Aktivnosti

24. 04. 2005.

Brifing za agencije

Nezavisno udruženje novinara u saradnji sa Američkom ambasadom organizovalo je danas sastanak predstavnika novinarskih agencija sa Majronom Belkindom (Myron Belkind) dugogodišnjim novinarom i menadžerom svetske agencije AP.

Na sastanku kome su prisutvovali čelni ljudi Bete, Foneta i Tanjuga razgovaralo se o novim tendencijama u razvoju novinskih agencija, razvoju marketinške delatnosti, održivosti na ovdašnjem tržištu, efikasnijem načinu organizovanja bazičnog novinarskog posla...

Gospodin Belkind preneo je prisutnima svoja iskustva u postavljanju i vođenju biroa AP u Nju Delhiju i Londonu, i izrazio žaljenje što u Srbiji, kao i u Americi, ne postoje posebni obrazovni programi za menadžere u oblasti agencijskog menadžmenta.

Predstavnici Bete i Foneta informisali su gospodina Belkinda o teškoćama sa kojima se privatne agencije suočavaju u poslovanju s obzirom da zavise samo od tržišta i nemaju finansijsku potporu države i drugih instistucija.

Majron Belkind, koji inače boravi u Beogradu kao gost Američke ambasade i u ulozi savetnika pomaže u procesu transformacije Tanjuga, izrazio je želju da ovdašnjim agencijama pomogne svojim iskustvom tako što bi i u budućnosti u našem gradu gostovao kao predavač na seminarima upriličenim za menadžere u agencijama.