Vesti

26. 07. 2005.

Izvor: Politika

Промене у Политици

Нова именовања имају за циљ побољшање пословања Политике АД и Политика „Новине и магазини” уз поштовање свих потписаних уговора и преузетих обавеза

На јучерашњој седници, Управни одбор Политике АД – матичног предузећа куће Политика – именовао је др Мила Ломпара, професора на Филолошком факултету у Београду, за заменика генералног директора Политике АД. Др Ломпар је професор српске књижевности 18. и 19. века и културне историје Срба. Објавио је пет књига о Црњанском, Његошу и Драгиши Васићу.

Управни одбор је разрешио Дарка Рибникара са функције генералног директора „Политике новине и магазини”. За новог генералног директора именован је Срђан Јанићијевић, дипломирани правник. Јанићијевић је радио за „Филип Морис” у Лозани (Швајцарска), Москви и Санкт Петерсбургу (Русија) и Алма Ати (Казахстан). Радио је у већини земаља централне и источне Европе у области маркетинга, продаје, пословног развоја и општег менаџмента. Место главног менаџера у „Кока-коли”, компанији за Србију и Црну Гору и Македонију, прихвата 2001. године. Поседује велико искуство у унапређењу послова на највишим међународним стандардима.

Доносећи ове одлуке, Управни одбор нема намеру да доводи у питање важеће уговоре и друге преузете обавезе, нити жели да изазива било какво незадовољство код свог немачког партнера.

Одлуке имају за циљ да се та сарадња побољша и унапреди, како би пласман листа „Политика” и осталих издања ПНМ-а имао боље место на тржишту.

Досадашњи генерални директор ПНМ-а Дарко Рибникар имаће заслужено место у Политици, које одговара његовом досадашњем раду, као и месту породице Рибникар у стогодишњем раду и постојању Политикине куће.